Când timpul și/sau bugetul nu ne permit să plecăm prea departe de casă ne place să descoperim locuri în apropierea Bucureștiului care să ofere relaxare și distracție pentru toți 4. Un astfel de loc este Parcul Comana, cu traseul de aventură, Delta Neajlovului și mănăstirea.
Am ales să mergem în comuna Comana, aflată la vreo 30 km de București într-una din zilele din zilele din mini-vacanța de Sfântă Mărie. Am lăsat copiii să creadă că stăm acasă, dar noi am uneltit un plan care s-a dovedit a fi foarte reușit.
Programul de la Parcul de Aventură Comana a cuprins cățărat prin copaci, plimbat prin Delta Neajlovului, picnic și vizită la mănăstirea Comana din apropiere. M-am trezit dimineața la 5, am pregătit toate cele necesare și pe la 8 i-am trezit pe pitici alarmâdu-i că trebuie să plecăm repede la țară, la casa bunicilor domnului. Avem noroc că este în aceeași direcție, așa că planul a ținut până am parcat la intrarea în parcul de aventură. Ne-am cerut scuze pentru minciună, dar altfel nu mai era surpriză, ci o plimbare ca oricare alta.
Timp de 3 ore copiii s-au plimbat prin copaci pe traseul mediu amândoi. Experiența costă 50 de lei de copil, dar face toți banii. Amalia zice că la Edenland sunt mai multe trasee, dar că e frumos și aici că este tiroliana peste lac. Oricum mi-a plăcut tare mult că au colaborat unul cu altul, s-au ajutat să treacă peste obstacolele grele și s-au bucurat de reușitele fiecăruia. Noi am mers pe lângă ei, am vorbit și ne-am relaxat.
Delta Neajlovului din Parcul Comana ne-a uimit
După ce au terminat cu traseele ne-am plimbat prin domeniul Parcului de Aventură. Am găsit nuferi, broaște, rațe și boboci, lintiță (mătasea broaștei), bărci părăsite, papuriș și stufăriș. Am mers la pas și ne-am bucurat de fiecare centimentru de natură și de fiecare secundă în care am fost atenți unii la alții.
Locul este foarte frumos amenajat, extrem de curat, cu reguli pe care aparent oamenii le respectă. Este destul de aglomerat, dar nu atât de tare încât să te sufoci. Pe lângă traseele de aventură, mai sunt două restaurante, bărcuțe cu care te poți plimba de lac, se pot închiria biciclete, se poate trage cu arcul, te poți plimba cu trăsura sau te poți cățăra pe un perete special amenajat. Tarifele le găsiți aici.
Noi am ales ca după plimbare să întindem o pătură și să facem picnic, iar copiii s-au plimbat cu rolele și trotineta. Este atât de plăcut să stai în fața unei ape, fără să faci nimic, fără să te grăbești, fără să gândești la ceva anume. Poți să și adormi, așa cum a făcut-o și Alexandru. Poți să îți dorești să rămâi acolo, să te mângâie soarele pe față, să te uiți la alți oameni care se bucură și ei de o zi caldă de august.

Mănăstirea Comana este unul dintre acele locuri unde poți să te regăsești
După câteva ore bune de lenevit la soare am plecat spre mănăstire. Am trecut de atâtea ori pe lângă indicatorul rutier ce ne ghida spre ea și niciodată nu aveam timp să oprim. De data asta am stat ca pentru toate dățile în care nu am fost. Ne-am oprit la pontonul din spatele mănăstirii și am admirat priveliștea, am citit toate panourile despre istoria locului, am fost la Mausoleul ridicat în cinstea eroilor din Primul Război Mondial și am aprins lumânări pentru toți cei care nu mai sunt lângă noi, dar și pentru cei dragi.
Parcul Comana este un loc cu adevărat frumos pentru petrecut timpul în familie. Nu este spectaculos, dar este relaxant și uneori asta este tot ce ai nevoie după o săptămână de stat închis în birou.
Dacă vrei să mai citești și despre alte locuri în care să te relaxezi aproape de București îți recomand:
- Piscina de la Pensiunea DanaCris, pe Centură
- Clinceni, locul perfect pentru picnic
- Piscine lângă București. Casa Don Pedro, din Vânătorii Mici
- Sunrise Summer Club, piscină lângă București
Hei! Mulțumesc că ai citit până la sfârșit. Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să dai like paginii CRISTINA CALIN BLOG! Sigur vei mai citi lucruri interesante.
Niciun comentariu