A-nceput semestrul doi, hai săriți acum cu noi!
Păi da, că-ncepe veselia! De fapt, continuă. Eu zic că dacă am ieșit vii din prima parte a anului școlar o scoatem la capăt și acum. Totul e să ne păstrăm ritmul. Tocmai de-asta mi-e teamă că va veni căldura și or să-nceapă să ne mănânce picioare a drumuri lungi sau scurte. Și-or începe și copiii pe la bloc să strige pe la geamuri după ai mei și, cel puțin Amalia, nu va putea răspunde pozitiv chemării.
Să ne înțelegem din start: mie îmi place școala unde învață copiii și în proporție de vreo 80% îmi place și ce se întâmplă acolo. Dincolo de sistemul nostru de învățământ, oamenii aia de la catedră (majoritatea) fac ca lucrurile să se îndrepte în direcția bună și elevii să învețe să fie. Da, să fie! Să nu facă umbră degeaba pământului.
De fapt, eu îi am ca barometru pe ai mei. Îi văd că se duc cu drag la școală, nu vin de-acolo morcoviți și abătuți. Normal că nu le convine când au teme (în general), nici când îi pun să lucreze suplimentar acolo unde văd eu că se cam poticnesc. Nici mie nu îmi plăcea asta la școală, dar până la urmă s-a dovedit a fi un lucru bun.
Acum că avem și note într-a 5-a lucrurile s-au mai complicat un pic, în sensul că Amalia vrea să fie în fruntea clasamentului. Pentru asta cred că și acceptă pisălogeala mea, pentru că, deși este un copil, simte în adâncul inimii ei că nu vreau să o torturez, ci să o ajut.
De exemplu, la începutul semestrului 1 se vedeau la orizont nici mici probleme cu matematica. Rămăseseră niște noțiuni un pic învăluite în ceață, așa că am ajuns la concluzia că ori facem ceva ca să ieșim la liman, ori lăsăm lucrurile așa și om vedea ce se întâmplă. Varianta a doua am exclus-o din start, deși orice încercare de a recupera materia începea cu ”da` eu nu știu matematică….mie nu îmi place”. Numai că domnul are pe lângă vaste cunoștințe de matematică și ceva răbdare să îi explice. Și după ce a lucrat ceva mai mult decât temele de la clasă a descoperit că e chiar interesant. Ba chiar a luat și la teză 9,50.
Ca să ajungem la aceste rezultate am apelat și la un ajutor extern. Taică-su a ajutat-o, i-a explicat, dar nu putea să o și evalueze corect. Oricum ar fi un tată este subiectiv. Ori e prea exigent, ori e prea indulgent. Așa că am găsit o soluție nu doar eficientă, dar și nu foarte costisitoare. Am intrat pe Brio.ro, ne-am făcut cont și a dat de acolo teste. Rezulta de acolo că mai trebuie să se pregătească la ordinea efectuării operațiilor, mai lucram la capitolul ăsta. Și tot așa. La fel și la română. Înainte de teză am folosit cel mai mult platforma ca să ne asigurăm că totul este pus la punct. Nu mai zic că Amaliei i-a plăcut foarte mult că a putut da testele la laptop, cu pixul și foaia alături. Se simțea foarte importantă și nu a mai trebuit să insistăm noi să le facă. Vom continua și în semestrul 2 cu această metodă pentru că funcționează de minune.
Nici nu ar avea cum să fie altfel, când la ea au muncit zeci de profesori care s-au gândit la toate detaliile. În plus, nu există niciun fel de subiectivism și copilul va ști la final cam unde este. Părintele primește un raport detaliat, așa că nu mai este loc de întors.
Merge de la copiiide clasa I până la a XII-a. Este mai cu seamă potrivit pentru cei din clasele terminale, dar eu zic că e util pentru orice elev vrea să se testeze din când în când. Pentru că indiferent de nota pe care o iei ea ar trebui să reflecte realitatea și să nu fie doar o întâmplare. Și doar testându-te independent poți să îți dai seama unde ești cu adevărat.
După ce v-am spus cum am făcut noi să ajungem la 9,5 la teză la matematică, facem și un concurs. 4 dintre voi vor putea câștiga câte un cod de acces pentru un pachet nelimitat timp de o lună.
Pentru a intra în concurs trebuie să ne spuneți printr-un comentariu la această postare câte ore petrece pe zi copilul vostru făcând teme, să dați share acestui articol, like paginii de facebook Brio, paginii de facebook Cristina Călin Blog.
Hei! Mulțumesc că ai citit până la sfârșit. Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să dai like paginii CRISTINA CALIN BLOG! Sigur vei mai citi lucruri interesante.
Un comentariu
Am 2 fetițe, cea mica, clasa a 3-a face teme cam o ora, fetița cea mare însă petrece 2 sau 3 ore la teme, zilnic. S-au invatat sa daca temele primite în ziua respectivă, sa învețe la fel, astfel încât să avem weekendurile homework free!